Istoric

În luna martie 1939 aparea primul numar al „Analelor Facultatii de drept din Bucuresti” – cum se numea pe atunci revista – sub forma unor fascicule trimestriale în care urmau sa fie publicate rezultatele cercetarii stiintifice desfasurata de profesori si studenti, precum si dari de seama asupra evenimentelor marcante din actualitatea juridica si stiintifica a vremii. Scopul aparitiei acestei publicatii era acela de a forma si întretine „o miscare stiintifica folositoare progresului”. Aceste obiective au fost pastrate, astfel încât si astazi  revista „Analele Universitatii din Bucuresti – seria Drept” (AUBD) publica studii si cercetari ale cadrelor sale didactice, precum si ale colegilor de la universitati din tara sau din strainatate, materiale redactate de tineri cercetatori, studenti sau doctoranzi ai Facultatii de drept si informatii cu privire la actualitatea juridica, evenimentele petrecute în cadrul Facultatii de drept sau reusitele studentilor în competitiile internationale.

Dupa o îndelungata perioada în care, dupa 1948, a aparut doar într-un numar pe an, revista noastra si-a reluat dupa anul 2000 aparitia trimestriala, beneficiind de prezenta în Colegiul stiintific a unor personalitati de prestigiu din lumea juridica europeana. Începând cu anul 2006 materialele publicate în revista sunt însotite de rezumate în limbi straine de circulatie internationala (engleza si franceza), iar din 2009 se alcatuieste si o sectiune tehnica, ce include, pe lânga rezumate, si cuvinte cheie, pentru a facilita cautarile tematice. În plus, cuprinsul, rezumatele si cuvintele cheie sunt disponibile si pe site-ul dedicat revistei drept.unibuc.ro/aubd.

Datorita faptului ca mare parte din articole sunt publicate în limbi straine (engleza, franceza, germana sau italiana) revista Facultatii de drept din Bucuresti face obiectul unor schimburi de publicatii cu aproape 100 de biblioteci si facultati din strainatate.

Începând din anul 2014, revista apare din nou într-un singur număr, însă cu mai multe pagini. Totodată, s-a reușit indexarea revistei în bazele de date internaționale EBSCO, CEEOL și HeinOnline.

Începând cu anul 2020, a fost stabilită și o secțiune online, denumită AUBD-Forum Juridic.