Despre noi

Descriere

Ca parte a programului de modernizare și digitalizare a procesului educațional, Facultatea de Drept a Universității București anunță lansarea primei conferințe profesionale exclusiv online. 

Tema conferinței, „Urgența în Drept”, este subsumată principalelor teme ale momentului. Vom vorbi despre contracte civile, despre acte administrative și despre fapte reprobabile. Vom analiza situația drepturilor fundamentale în vremuri excepționale și starea de excepție din perspectivă constituțională. Cadrele didactice ale Facultății sunt pregătite pentru orice situație neprevăzută, în drept sau în alte sfere ale realității, tranziția către învățământul în cadrul platformelor online în doar o zi fiind o dovadă în acest sens. 

Conferința se va desfășura în intervalul 30-31 martie 2020 și va putea fi vizualizată de până la 100.000 de persoane (simultan). Noi, cadrele didactice, iubim Palatul Facultății de Drept, dar am învățat că locurile cele mai de preț sunt în noi, iar nu în zidurile din jurul nostru.

Înscrierile se pot face până la data de 28 martie 2020, prin completarea acestui formular, iar conferința va putea fi urmărită de persoanele care s-au înscris prin accesarea acestui link, potrivit instrucțiunilor primite prin email.

Programul detaliat al conferinței poate fi accesat la această adresă. 

Întrebări pe marginea prezentărilor pot fi puse la adresa 

Conferința a fost acreditată de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, care acordă 10 de puncte de pregătire profesională participanților.